Disclaimer

"Produk- produk Shaklee tidak bertujuan merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman peribadi individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza"


Vitamin C dan Resdung (Sinus)

Gatal- gatal di muka? Bersin di waktu pagi tanpa henti? Alahai.. stress. Kalau orang yang melihat pon stress ape lagi la orang yang menanggung. 

Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung . Ia berpunca dari alahan terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.

Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di dalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan.

Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda
boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak.

Petua mencegah resdung;
 1. Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab.Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang
 2. Untuk hasil yang lebih baik, cuci 3 benda tadi dengan air panas. Tujuannya untuk membunuh serangga dan pepijat.
 3. Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.
 4. Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. Bukan pakai ketika musim jerebu jer. 
 5. Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas.
 6. Selalulah lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam.
 7. Lebih baik kalau anda sampai jer ke rumah, terus basuh muka. Maklumlah, kat luar tu kan banyak habuk dll.
 8. Makanan laut memang kawan resdung le. Jadi, elakkan makanan laut, jika tidak resdung anda akan bertambah parah. 

Vitamin C Shaklee
Anda juga boleh mengamalkan pengambilan Sustained Release Vita-C 500mg dari Shaklee. 

 • Bekalan vitamin C secara semulajadi jam demi am
 • Merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietary dengan system penyaluran yang melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.
 • Sebagai 1 antioksidan yang kuat, ia merupakan nutrient yang berfungsi secara menyeluruh dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah
Cakap banyak pon tak guna kan? Jom kita baca apa kata pengguna Vitamin C niJadi, tunggu ape lagi? Cegah sebelum parah. Hubungi saya untuk mendapatkan produk ini


Norul
0173463244
norulh@gmail.com
fb:Norul Haslizan Harun
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*


No comments:

Post a Comment