Disclaimer

"Produk- produk Shaklee tidak bertujuan merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman peribadi individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza"


Keistimewaan Vitamin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

Di pasaran terdapat pelbagai set ibu berpantang yang boleh kita didapati. Tapi adakah semuanya sama?
Di Shaklee, ibu2 yanng berpantang disyorkan untuk mengambil Zinc, Vitamin C 500mg sustained release , B Complex dan Vitalea (multivitamin).
Supplemen Shaklee Untuk Berpantang

Apa keistimewaan Shaklee?

Zinc
Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman. Ia juga membantu mengurangkan rambut gugur yang lazimnya dialami oleh ibu dalam pantang.

Vitamin C 500mg sustained release
Berfungsi memulihkan sel-sel badan. Kandungan Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang dikenali boleh menganjalkan kulit. Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan.

B complex
Sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon. Perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Memberi kesegaran kepada ibu, mengatasi kelesuan, membantu menukarkan karbohidat, protein dan lemak kepada tenaga. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitalea with Iron Formula
Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin. Ibu berpantang akan rasa lebih bertenaga dalam menguruskan anak, memberikan seri pada wajah si ibu yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.


Selain itu, supplemen tambahan lain yang boleh diambil adalah Alfalfa, Energizing Soy Protein dan Calcium-Magnesium with Vitamin-D (Shaklee OsteMatrix) Alfalfa adalah medium pelawasan semulajadi kerana ianya kaya dengan fiber. Bukan sahaja membantu pembuangan yang lebih mudah malah ianya adalah sebagai galagtague iaitu sebagai penggalak susu. Secara tidak langsung boleh membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar. Ostematrix pula adalah kalsium dan amat disyorkan untuk ibu-ibu yang mengambil suntikan epidural.


Sekadar perkongsian

Berminat? Hubungi saya
Norul
0173463244
FB Page: Ummi Tiqah


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment