Disclaimer

"Produk- produk Shaklee tidak bertujuan merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman peribadi individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza"


Cara Atasi gastrik ketika berpuasa

Ramadhan menjelma lagi. Bagi pengidap Gastrik, Ramadhan merupakan sesuatu yang mendebarkan. Ketiadaan makanan untuk dicerna oleh asid perut akan membuatkan gastrik menjadi semakin teruk. Seperti yang saya pernah kongsikan sebelum ini, salah satu cara menangani gastrik ialah dengan makan dengan kerap tetapi sedikit. Kaedah ini tidak dapat dilakukan semasa kita berpuasa.

Jadi, bagaimana kita ingin menjalani ibadah puasa dengan sempurna walaupun ade gastrik? Berikut sms yang baru saya terima dari seorang ibu.

"Dulu memang susah nak puasa. Sekarang relax je. Tak lapar sangat pon. Ni la penyelamat puasa. Kalau tak, jenuh pedih perut".

Ibu ini merupakan pelanggan saya yang mengambil ESP sebagai milk booster tanpa saya ketahui beliau mengidap gastrik. ESP merupakan protein yang mempunyai index glisemik rendah yang membebaskan glukosa secara perlahan. maka asid perut sentiasa mempunyai makanan untuk dicernakan dan ini boleh mengelak kepada masalah kembung dan pedih perut. Untuk hasil yang lebih baik, seeloknya anda mengambil Vitamin B Complex dan Ostematrix untuk menangani gejala gastrik dan boleh juga tambah Peppermint Ginger Plus juga anda mengalami masalah angin yang teruk. Vitamin2 Shaklee adalah semulajadi, tanpa perasa atau pewarna tiruan dan anda tidak perlu risau tentang kesan sampingan seperti ubat2 biasa.

Moga kita semua mampu menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini dan beroleh barakah. Jika ingin mencuba, sila hubungi saya ye. 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d582ac40970f9885836a61d7b2c662e4

Salam sayang,

Norul
SMS/Whatsapp: 018-290 7924
FB; Norul Haslizan Harun
FB Page: Ummi Tiqah


 
COD sekitar Gombak, Setapak, Wangsa Maju, KLCC. Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui PosLaju. 

No comments:

Post a Comment