Disclaimer

"Produk- produk Shaklee tidak bertujuan merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman peribadi individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza"


Cara Memilih Kolagen yang Baik

Ada pelbagai produk kolagen yang dipasarkan akhir2 ini. Ada diantaranya bukanlah kolagen sebenar, hanya sekadar sumber protein yang juga bagus untuk kulit, namun telah diwar2kan sebagi sumber kolagen. Perlu diketahui bahawa kolagen sebenar bukan diperoleh tumbuhan tetapi haiwan. Berikut saya senaraikan panduan dan cara memilih kolagen yang benar-benar baik dan bermutu:

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan.
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point).
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Pastikan ia selamat dan tidak bertoksin. 
Sumber: Aula

Adakah Shaklee Collagen Powder memenuhi kesemua ciri di atas? Sudah tentu. Hasilnya amat memberansangkan kerana nilai dalton Collagen powder Shaklee yang paling rendah antara semua kolagen di pasaran. Maka kesannya lebih cepat kerana ianya amat cepat diserap tubuh.

Teruja lihat perubahan ketara pengguna Shaklee ni? saya pon teruja tau. Cantik kan? Cepat PM saya laju2 untuk mendapatkan produk Shaklee yang best ni :

Norul
SMS/Whatsapp : 018-290 7924
FB Page: Ummi Tiqah


No comments:

Post a Comment